Hoofdpijn klachten? Massage Kampen helpt!

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Soms duurt het heel kort, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben. Aanhoudende hoofdpijn kan erg vervelend zijn, u kunt er onzeker of bezorgd van raken. Heeft u al van alles geprobeerd en blijft u maar last houden van hoofdpijn? Dan kan Massage Kampen uitkomst bieden.

 

hoofdpijn

 

Welke hoofdpijnen zijn er en wat zijn de verschijnselen?

Hoofdpijn is voor iedereen verschillend. U kunt meer dan een soort hoofdpijn hebben. Wanneer u op de verschijnselen let, kunt u vaak al herkennen welk soort hoofdpijn u heeft. Zo zijn er verschillende soorten hoofdpijn namelijk:

  • Spanningshoofdpijn,
  • Migraine
  • Hoofdpijn door regelmatig gebruik van pijnstillers
  • Clusterhoofdpijn

 

Spanningshoofdpijn

Een van de vele soorten hoofdpijn die kan ontstaan door langdurige nekklachten is spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn geeft meestal een gevoel alsof er een strakke band drukkend of knellend om het (voor)hoofd zit. Deze hoofdpijn voelt als een constante hoofdpijn, in ernstige of minder ernstige mate, die achter in het hoofd maar ook boven de ogen kan worden gevoeld. Het begint geleidelijk en verdwijnt ook weer geleidelijk, dit kan uren tot dagen duren.

Nek en schouders zijn vaak ook pijnlijk en gespannen en bij inspanning wordt de pijn niet erger, licht of geluid kunnen de pijn wel verergeren. De pijn is vervelend, maar meestal lukt het u wel om door te gaan met uw dagelijkse bezigheden. De spanningshoofdpijn kan zich uitbreiden tot de schouders en de nek, waar ook vaak de oorzaak te vinden kan zijn.

 

Migraine

Migraine is een matige of heftige, bonzende hoofdpijn meestal aan één kant van het hoofd. Een migraineaanval duurt 4 uur tot 3 dagen. De hoofdpijn wordt erger bij inspanning en gaat vaak samen met misselijkheid of braken. Tijdens de aanval kunt u licht en geluid dikwijls slecht verdragen. U blijft dan het liefst rustig zitten of liggen. Het lukt bij migraine vaak niet goed om door te gaan met uw bezigheden. Vaak kondigt een migraine-aanval zich kort van tevoren aan. U ziet dan bijvoorbeeld schitteringen of bepaalde lichtfiguren. Sommige mensen ruiken typische geuren vlak voor een aanval.

 

Hoofdpijn door te vaak gebruik maken van hoofdpijnmiddelen

Elke vorm van hoofdpijn kan erger worden wanneer u maandenlang regelmatig pijnstillers gebruikt. Bijvoorbeeld als u al vaker dan 15 keer per maand paracetamol of een NSAID gebruikt. Of als u vaker dan 10 keer per maand triptanen gebruikt.

 

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn komt in aanvallen van zeer heftige hoofdpijn aan één kant van uw gezicht of hoofd. Een aanval duurt 15 minuten tot 3 uur en kan 1 tot 8 keer per dag optreden. Clusteraanvallen kunnen binnen een periode van weken of maanden regelmatig terugkomen.

De pijn gaat vaak samen met aan één kant van uw gezicht: een rood en/of tranend oog, een gezwollen of hangend ooglid, een verstopte neus of een loopneus, en meer zweten. Tijdens een aanval kunt u zich onrustig voelen. Het lukt dan haast niet om stil te zitten.

 

Waarom Massage Kampen voor hoofpijn klachten?

Massage Kampen heeft al verschillende goede resultaten behaald met het oplossen of drastisch verlichten van hoofdpijn klachten. Door een combinatie van diverse behandelmethoden voelt u al na slechts een of twee behandelingen een verlichting. Plan voor slechts € 50,00 een massage behandeling in en probeer het!
onlinemassage inplannen