Obstipatie oorzaken en oplossing

Obstipatie wordt ook wel verstopping genoemd en iedereen heeft er wel eens last van, vooral ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Obstipatie kan verschillende oorzaken hebben: voeding, stress, onregelmatig leven, psychologische, fysieke of secundaire oorzaken door een ziekte en/of door medicijngebruik.

 

obstipatie

 

Wanneer heeft u obstipatie

Een normale stoelgang is voor een ieder verschillend. Officieel spreekt men van obstipatie als u minstens twee van de volgende symptomen heeft langer dan drie maanden:

  • Een moeizame stoelgang (inspanningen bij het persen, een vervelend, pijnlijk gevoel bij de stoelgang, lang op het toilet zitten en gebruik van de vingers om de ontlasting te vergemakkelijken)
  • Een harde, droge stoelgang (keutels)
  • Een gevoel van onvolledige stoelgang
  • Minder dan twee toiletbezoeken per week

 

Behandeling van obstipatie

De behandeling van obstipatie kan op twee manieren aangepakt worden. Een is het aanpassen van het voedingspatroon en de andere is uw geestelijke gesteldheid verbeteren.

 

De juiste voeding

Wanneer u te weinig vezels eet raakt u verstopt. Ook is het belangrijk dat u voldoende groenten, vers fruit, gedroogde pruimen en graanproducten eet. Daarnaast is het noodzakelijk om voldoende te drinken. Minimaal 1,5 liter per dag maar de voorkeur heeft 2 liter, zeker als u extra vezels gaat eten. Anders kunnen de vezels de verstopping verergeren.

 

Mentale blokkades opheffen

Wanneer u onder grote druk staat en veel stress ervaart dan verkrampt u. U blokkeert letterlijk. U kunt stress verminderen door meer te gaan bewegen en het een regelmatig leven in te richten.

 

Meer hulp nodig om obstipatie definitief op te lossen?

obstipatie massage

Massage Kampen biedt een totaalconcept om uw lichamelijke en mentale gesteldheid te verbeteren. Dit betekent dat
door een combinatie van gerichte massage behandelingen en voedingsadvies uw obstipatie problemen opgelost kunnen worden. Uw stoelgang kan al na slechts een of enkele behandelingen drastisch verbeterd worden voor slechts € 50,00 per behandeling. Plan nu online een behandeling in.

 

massage inplannen