Pijn in uw armen oplossen

Pijn uw armen kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in uw bovenarm, onderarm, linkerarm of rechterarm kunnen het gevolg zijn van een tennisarm, RSI, slijmbeursontsteking of een spierverrekking of spierscheuring. Pijn in de bovenarm kan uitstralen naar de schouder en nek en vice versa.

 

pijn in armen

 

Tennisarm

Een tennisarm is een veel voorkomende aandoening aan de arm. Hierbij treedt pijn op aan de buitenkant van de elleboog soms straalt deze pijn uit naar de onderarm, pols en de hand.

Tennisarm is en misleidende naam aangezien een klein percentage daadwerkelijk tennist. Een tennisarm ontstaat wanneer de spieren die je gebruikt om je vingers te strekken (de onderarm extensoren). De spieren lopen van je hand helemaal door tot de buitenkant van je elleboog, hier hechten ze via pezen op het bot van de bovenarm (de humerus) bij een tennisarm is juist dat peesweefsel overbelast.

 

RSIRSI

RSI is herkenbaar door pijn aan de schouder, arm en/of hand. Het lichaamsdeel wordt stijf en pijnlijk. Als men de pijn negeert en door blijft gaan met de beweging die de RSI veroorzaakt, kunnen er ontstekingen aan de pezen en spieren ontstaan. Deze pijn kan zelfs chronisch worden. Het is dan ook belangrijk om de betreffende arm rust te geven en te kijken naar mogelijkheden om de werkhouding te verbeteren. Meer over RSI kunt u lezen op onze RSI pagina.

 

Slijmbeursontsteking (beursitis)

Veel slijmbeursontstekingen worden veroorzaakt door chronische overbelasting. Wie vaak met de handen boven het hoofd moet werken (zoals glazenwassers, schilders en timmermannen), loopt een verhoogd risico op een slijmbeursontsteking schouder. Er is een feite niets verkeerd aan het werken met de handen boven het hoofd, maar wie dat dag in, dag uit doet zonder voldoende rust te houden, vraagt te veel van de schouder en arm.

Als je slijmbeurs ontstoken raakt, maakt deze extra vocht aan. Hierdoor zet de slijmbeurs op, en voelt het gewricht pijnlijk en en stijf. Ook kun je het gewricht minder goed bewegen. Je huid kan rood worden en warm aanvoelen op de plek waar de ontstoken slijmbeurs zit. Ook kan er op die plek een zwelling ontstaan.

 

Geïrriteerde zenuwen

Tintelingen, uitstralende pijnklachten en bewegingsbeperking zijn voorkomende klachten bij geïrriteerde zenuwen. De pijn is vaak ’s nachts het hevigst en kan verergeren door aanraking van de gevoelige streek of door temperatuurveranderingen.

 

Massage Kampen helpt u van pijn in uw armen af

Tijdens uw eerste afspraak worden uw klachten besproken en wordt de exacte locatie van de pijn in uw armen gelokaliseerd zodat de juiste massagetherapie en behandelmethode bepaald kan worden. Bij RSI klachten is een andere aanpak vereist dan bij bijvoorbeeld een spierverrekking.

Vaak ervaren mensen al een enorme verlichting na slechts 1 of 2 behandelingen. U kunt uw massage bij Massage Kampen online inplannen. De kosten zijn slechts € 50,00 per behandeling.

 

massage inplannen