Pijn in uw benen oplossen

Met pijn in de benen wordt bedoeld pijn tussen de bekken en de hielen zoals bijvoorbeeld een pijnlijke heup, pijnlijke kuiten, pijnlijke lies of pijn in het bovenbenen. Er zijn diverse oorzaken voor het hebben van pijn in de benen. De meest voorkomende oorzaken zijn onder andere overbelasting, zenuwpijn, aderverkalking en trombose die hieronder uiteengezet worden. Bij iedere oorzaak staat beschreven welke massage behandeling Massage Kampen toepast om het probleem te verhelpen of te voorkomen.

 

pijn in de benen, pijnlijke benen

 

Pijn in de benen door overbelasting

Bij overbelasting kunnen de benen pijnlijk gaan aanvoelen omdat ze eenvoudigweg al hun krachten hebben verspild. Dit komt vooral voor wanneer u intensief hebt gesport, zoals bij joggen of fietsen, dan komt er melkzuur in de benen wat verzuring veroorzaakt. Een klassieke massage van Massage Kampen zorgt ervoor dat de doorbloeding verbeterd en uw spieren zich sneller kunnen herstellen.

 

Pijn in benen door de uitstralingspijn van een hernia

Een hernia is een aandoening waarbij een zenuw bekneld is geraakt in de ruggenwervel. Dit veroorzaakt een uitstralende zenuwpijn die je kan voelen tot in uw kuit. Deze zenuwpijn kan via de rug, de lies en het been tot in de voet worden gevoeld. Bij deze pijnsoort is een veel gebruikte behandelmethode de Breuss massage in combinatie met Dorn therapie. Lees meer op onze rugpijn pagina.

 

spataderen benenPijn in de benen door te lang stilstaan

Voor een goed functioneren van uw benen is een goede bloedcirculatie van levensbelang. Bij stilstaan is er in de benen weinig bloeddoorstroming waardoor het bloed als het ware stil blijft staan. Hierdoor kan u last krijgen van pijnlijke, zware benen en kunt u op lange termijn spataderen gaan ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een zittend werk op kantoor of het lang stilstaan bij een muziekoptreden. Regelmatig een klassieke massage inplannen kan spataderen voorkomen.

 

Aderverkalking in de benen

Aderverkalking is een aandoening waarbij men plotseling pijn of krampen in de benen voelt opkomen. Het probleem in de benen is in dit geval ontstaan door een vernauwing van de bloedvaten. De problemen merkt men pas wanneer een ader in zijn geheel is verkalkt. Enkele symptomen die wellicht kunnen wijzen op aderverkalking zijn pijn en jeuk in de benen in combinatie met een brandend gevoel. Aderverkalking kan voorkomen worden door regelmatig een energetische massage te ondergaan.

 

Pijn in de benen door overgewicht of zwangerschap

Zwangerschap is een toestand waarbij de toekomstige moeder heel wat extra gewicht ontwikkelt. Hierdoor zal er meer druk ontstaan op de knieën en de benen, waardoor er pijn kan optreden. Hetzelfde geldt voor wie zwaarlijvig is en overgewicht heeft: pijnlijke benen en knieën zijn een signaal dat u teveel gewicht meesleurt. In het geval van overgewicht is voedingsadvies de beste behandelmethode om het lichaam terug te brengen naar een gezond gewicht.

 

Rusteloze benen (etalagebenen)

Rusteloze benen staat ook wel bekend onder de benaming restless legs of etalagebenen en kunnen behoorlijk vervelend zijn. Rusteloze benen en etalagebenen hebben te kampen met een continu tintelend gevoel en in sommige gevallen ook een branderig gevoel. Dit ervaart men veelal in de benen en in de kuiten. Dit komt tot uiting juist als men ontspant, zoals bij het TV kijken, slapen of gewoon even op de bank zitten. Een hot stone massage is een diepe, effectieve massage om uw benen weer rustig te maken.

 

Trombose in de benen

Een trombose betekent dat er zich een bloedstolsel in de bloedvaten bevindt. Dit kan gebeuren in bijvoorbeeld de slagaderen en normale aderen. Trombose kan behoorlijk gevaarlijk zijn en leiden tot bijvoorbeeld een beroerte of een hartinfarct. Trombose kan ook in de aderen van de benen ontstaan en hierdoor kan er pijn in de benen optreden. Een van de bekende symptomen van trombose is een verkleuring in de benen. Wanneer u trombose heeft, dan is masseren niet verstandig. U kunt dan geen massage behandeling ondergaan.

 

Nu een behandeling inplannen voor pijn in uw benen bij Massage Kampen

Plan voor slechts € 50,00 per behandeling een massage behandeling in bij Massage Kampen om de pijn in uw benen te verhelpen. Samen met u wordt besproken welke specifieke massage behandeling of een combinatie hiervan voor u het gewenste resultaat bereikt.
massage inplannen