Reuma klachten verminderen

Iedereen kan reuma krijgen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht of manier van leven. Er is dan ook weinig dat u kunt doen om reuma te voorkomen. Hieronder zetten wij de soorten reuma op een rij en bij welke soorten Massage Kampen u kan helpen bij het behandelen van uw reuma.

 

reuma klachten

 

Weke delen reuma

Bij deze vorm van reuma zit de pijn niet in uw gewrichten zelf, maar in de weke delen er omheen: uw spieren, pezen en aanhechtingsbanden. Voorbeelden hiervan zijn een slijmbeursontsteking (bursitis), peesontsteking (tendinitis) of fibromyalgie. Heeft u een ontsteking, dan kunnen we u niet helpen, want een ontsteking mag niet gemasseerd worden.

 

Ontstekingsreuma

Hierbij heeft u plaatselijk of door uw hele lichaam chronische gewrichtsontstekingen. Daardoor heeft u last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Voorbeelden hiervan zijn reumatoïde artritis (RA) en de ziekte van Bechterew. Een ontsteking mag dus niet gemasseerd worden.

 

Acuut reuma

Acuut reuma ontstaat na een infectie met een bacterie: een streptokok. Vaak begint het met hoge koorts. Daarna worden uw gewrichten pijnlijk. Bij acuut reuma heeft u last van steeds een ander gewricht. Deze vorm van reuma komt bijna niet voor in Nederland. Als het voorkomt is dit meestal bij kinderen tussen de vier en achttien jaar. Bij deze vorm van reuma dient u onder behandeling van een dokter te staan.

 

Slijtagereuma

Hierbij raakt uw kraakbeen aan de uiteinden van uw gewrichten beschadigd. Het wordt dunner en kan soms helemaal verdwijnen. Uw kraakbeen heeft een dempende werking, doordat dit er niet meer is heeft u veel pijn en moeite met bewegen. Er is bij deze vorm van reuma geen sprake van ontstekingen. Slijtagereuma komt vooral voor in uw nek, onderrug, heupen, knieën of handen. Een voorbeeld hiervan is artrose. Bij dit type reuma kan massage een aanmerkelijke verlichting van uw klachten geven.

 

Uw lichamelijke gesteldheid verbeteren

Om reuma klachten te verminderen is het aan te raden om te blijven bewegen – binnen uw pijngrenzen – om de gewrichten soepel te houden. Stoppen met roken en het reduceren van alcoholconsumptie heeft ook een gunstig effect op het reduceren van reuma klachten.

 

Waarom Massage Kampen voor reuma klachten?

Massage Kampen heeft al verschillende goede resultaten behaald met het verlichten van reuma klachten. Door een combinatie van diverse massage behandelingen voelt u al na slechts een of twee behandelingen een verlichting. Plan voor slechts € 50,00 een massage behandeling in en probeer het!

 

reuma massage inplannen