Wat is RSI en hoe RSI opgelost kan worden

RSI staat voor Repetative Strain Injury, het is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende langere tijd uitvoeren van dezelfde bewegingen. RSI klachten zijn herkenbaar door pijn aan de schouder, arm en/of hand. Het lichaamsdeel wordt stijf en pijnlijk, wanneer men de pijn negeert en door blijft gaan met de beweging die de RSI pijn veroorzaakt, kunnen er ontstekingen aan de pezen en spieren ontstaan. Deze pijn kan zelfs chronisch worden.

RSI, rsi klachten

 

Slechte doorbloeding

De doorbloeding van spieren bij statische arbeid neemt dermate af dat de spieren nog maar een vijfde van de normale hoeveelheid zuurstof toegediend krijgen. Daarnaast maakt het lichaam bij spierspanning afvalstoffen aan. Bij ontspanning en een goede doorbloeding voert het lichaam deze afvalstoffen af. Wanneer de doorbloeding langdurig vermindert kan het lichaam de afvalstoffen onvoldoende afvoeren. Er ontstaat dan een ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel wat in veel gevallen de eerste pijn veroorzaakt. Wanneer deze klachten verergeren spreken we van RSI-klachten.

 

RSI voorkomen, RSI oplossingHet voorkomen van RSI klachten

Een goed ingerichte werkplek is belangrijk bij het voorkomen van RSI, maar biedt geen garantie. Veel klachten ontstaan door een verkeerde werkhouding wat nog eens versterkt kan worden door een hoge werkdruk.

 

 

 

 

Vijf tips om RSI bij beeldschermwerk te voorkomen

  • Zorg voor een correct ingestelde werkplek
  • Voorkom zoveel mogelijk eenzijdige belasting van het lichaam
  • Neem regelmatig een andere werkhouding aan
  • Draai het gehele lichaam (met stoel) in plaats alleen de romp te draaien
  • Zorg iedere 20-40 minuten voor beweging door het afwisselen van werktaken en/of door het inplannen van meerdere korte pauzes

 

Massage Kampen helpt uw RSI klachten genezen

Tijdens de massage behandeling worden je nek, schouders, ellebogen, polsen en handen stevig aangepakt. Het bijzondere van deze RSI massage is dat er ook rek op de gewrichten gezet wordt. De gewrichten worden bij deze RSI massage als het ware uit elkaar getrokken waardoor er weer ruimte ontstaat voor de zenuwbanen, de spieren en de bloedvaten. Op deze wijze neemt de doorbloeding van de spieren toe en wordt de zuurstof toevoer hersteld.

Wilt u af van uw RSI klachten? Dit kan Massage Kampen voor u betekenen. De RSI massage behandelingen worden met zorg en aandacht uitgevoerd voor slechts € 50 per behandeling. U kunt uw RSI massage behandeling online inplannen.

 

RSI massage inplannen