Vermoeid terwijl u toch goed slaapt?

Vermoeid zijn terwijl u goed slaapt kan toch een verklaarbare oorzaak hebben. Hieronder zet Massage Kampen de belangrijkste oorzaken voor u op een rij.

 

Vermoeidheid

 

Vermoeidheid door stress of lichamelijke blokkades

Wanneer u onder grote druk staat en veel stress ervaart dan put u uw lichaam uit. Uw lichaam kan zelfs gaan blokkeren en pijnklachten gaan veroorzaken wat weer vermoeidheid veroorzaakt. Zo zit u in een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken kan zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een geijkt spreekwoord. Massage Kampen kan uw stress verlichten met een klassieke massage of blokkades opheffen met een energetische massage zodat u zich weer fris en opgeladen voelt. U kunt eenvoudig online uw gewenste massage inplannen. De kosten zijn slechts € 50 per behandeling.

 

massage inplannen

 

Vermoeidheid door voeding

Een verkeerd eetpatroon kan tot vermoeidheid lijden of wanneer u een aandoening heeft, kan een aanpassing in uw eetpatroon uw vermoeidheid flink verminderen. Dit zijn:

 

Te weinig brandstof; uw lichaam heeft voldoende brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer u te weinig eet, met name koolhydraten, dan voedt u uw lichaam niet genoeg.

Teveel cafeïne; dit zorgt ervoor dat u onrustig wordt. Het beste is om af te bouwen met producten met cafeïne, zoals koffie, thee, chocola en cola.

Te weinig water drinken; uw lichaam heeft voldoende vocht nodig om te kunnen functioneren. Door uitdroging kunt u zich vermoeid gaan voelen, vooral aan het einde van de dag.

Diabetes; heeft u diabetes type 2 dan kan een aangepast dieet en meer bewegen een significant verschil maken zodat uw suikerspiegel normaliseert. U zult zich veel uitgeruster voelen.

Voedselallergie; wanneer u na het eten een behoorlijke dip krijgt, dan heeft u misschien een milde vorm van voedingsintolerantie. U kunt proberen om telkens één voedingsmiddel weg te laten om erachter te komen welk product u moe maakt.

 

Hulp nodig bij uw voeding?

Wanneer u hulp nodig heeft bij een gebalanceerd voedingspatroon, dan kan Massage Kampen u hierbij helpen. Massage Kampen is tevens gespecialiseerd in voedingsadvies. Uw lichamelijke gesteldheid is tenslotte afhankelijk van wat u eet, hoe u zich voelt en hoe fit u bent. Daarom heeft Massage Kampen zich ook gespecialiseerd in voedingsadvies om een totaal behandeltraject te kunnen bieden.

 

Wat ook vermoeidheid kan veroorzaken

Bij onderstaande oorzaken kan Massage Kampen u niet van dienst zijn, maar u wel informeren.

 

Bloedarmoede; zitten er te weinig rode bloedcellen in uw bloed of werken ze niet goed, dan spreken we van bloedarmoede. Omdat er minder zuurstof vervoerd wordt, kunt u klachten krijgen als vermoeidheid en duizeligheid.

IJzergebrek; is een bekende oorzaak van bloedarmoede, maar er zijn er veel meer. Bijvoorbeeld bloedverlies, aandoeningen die de aanmaak van rode bloedcellen tegenwerken en een verhoogde afbraak van rode bloedcellen. De behandeling van bloedarmoede is dan ook afhankelijk van de oorzaak.

Trage schildklier; uw schildklier regelt uw stofwisseling door hormonen aan te maken. Werkt hij te traag en produceert hij dus te weinig hormonen, dan heet dat hypothyreoïdie. Een trage schildklier zorgt ervoor dat u snel moe bent en u sloom voelt. Ook kunt u het koud hebben en aankomen. Bloedonderzoek kan uitwijzen of u een trage schildklier hebt. Medicijnen kunnen het tekort aan schildklierhormonen aanvullen.

Urineweginfectie; als u een keer een urineweginfectie gehad hebt, herkent u de symptomen meteen. U moet vaak plassen en dat gaat gepaard met een branderig gevoel. Toch kondigt een urineweginfectie zich niet altijd zo duidelijk aan. Soms is vermoeidheid het enige verschijnsel. Een urinetest toont aan of u een urineweginfectie hebt. Voor een dergelijke ontsteking krijgt u antibiotica.

Hartproblemen; voelt u zicht tijdens uw dagelijkse bezigheden snel moe, dan kan dat erop wijzen dat uw hart niet goed werkt. Gaan dingen die u voorheen nog gemakkelijk kon ineens moeizaam, dan is het verstandig om langs de huisarts te gaan.

Onregelmatig werk; werkt u op onregelmatige tijden of draait u nachtdiensten, dan verstoort u uw biologische klok. Terwijl u moet werken bent u moe, maar als u overdag uw slaap moet inhalen, lukt dat niet. Probeer uw slaapkamer zo donker mogelijk te maken als u moet uitrusten.

Chronische vermoeidheid; bent u zo moe dat het uw dagelijks leven belemmert en duurt dat al langer dan een half jaar, dan kan er meer aan de hand zijn. Het chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie hebben meer kenmerken, maar een daarvan is aanhoudende, onverklaarbare vermoeidheid.